Zeno

Management/boekingen: max@tothemaxentertainment.com

Zeno (Kevin Biemans) is een Nederlandse artiest die zich begeeft op de plek waar creativiteit en catchiness elkaar ontmoeten. In zijn eigen playlist vind je een grote variatie aan genres en uiteenlopende artiesten – van Post Malone tot Bløf. Met deze brede muzieksmaak haalt hij inspiratie uit genres als pop-, trap-, singer-songwriter- en rockmuziek. Deze mix heeft de jonge muzikant eigen weten te maken door een alternatief randje te combineren met een oprechte boodschap.

De inspiratie voor zijn muziek, dat hij grotendeels zelf produceert, haalt hij uit eigen ervaringen. Zo is het blijven streven naar persoonlijke groei een terugkomend thema. De openhartige manier waarop hij zijn ups en downs beschrijft maakt zijn muziek herkenbaar voor veel jonge mensen.

“Ik denk dat iedereen zijn eigen innercircle heeft van mensen waarmee je alles kunt delen zonder schaamte. Denk aan het vertellen van je meest lauwe verhalen, maar ook aan het tonen van je kwetsbare kant. Onderwerpen voor mijn tunes komen eigenlijk altijd voort uit die verhalen.

Omdat dit voor mij de basis is bij het schrijven van elke track leer je mij echt kennen als je luistert naar de muziek. In mijn beatkeuze ben ik altijd op zoek naar specifieke sounds waardoor de emotie van deze boodschap versterkt wordt. Elke tune is een momentopname van een bepaalde feeling die ik ooit heb ervaren. Dit samengevoegd op een plaat laat een heel goed beeld achter van hoe ik als persoon in elkaar steek.”

Zijn artiestennaam dankt hij aan een biologieles op de middelbare school. Door zich te verdiepen in de erfelijkheid van oogkleur ontdekte hij dat hij Griekse roots heeft. Hij begon zich te verdiepen in deze cultuur en stuitte op de naam Zeno van Citium, waarmee hij veel gelijkenissen zag. Zo hield deze filosoof niet van grote groepen mensen en gaf hij de voorkeur aan eenvoud boven rijkdom.

Tijdens zijn studie aan de Herman Brood Academie heeft Zeno de tijd en ruimte gekregen om zichzelf op muzikaal vlak zo breed mogelijk te ontwikkelen. Sindsdien is er op consistente basis muziek uitgekomen en heeft hij een drietal EP’s naar buiten gebracht als independent artiest.

Hiermee kwam hij op de radar bij verschillende platforms als FunX en 3voor12. Ook wist hij live veel ervaring op te doen tijdens diverse performances waaronder WOO HAH! Dit is voor hem het startschot geweest van een mooie muzikale journey die nog lang niet op zijn eind is.